top of page

Vanedannende Vermentino

Jeg er så glad for at have opdaget den italienske (tuskanske) hvidvin Donna Olimpia 1898, Vermentino Obizzo (årgang 2019), produceret på druen Vermentino (100%). Selvom vinen hører til blandt de lettere hvide vine (som vine produceret på Sauvignon Blanc og Pinot Gris), har vinen et herligt spil af forskellige smage med både lettere citrustoner som lime over gule æbler mod en honningagtig smag. Samtidig afrundes smagen af en karakteristisk let, men behagelig, bitterhed - som man oplever efter at have spist af en grapefrugt.


Jeg har valgt denne vin, da der i smagen udfoldes en rejse fra det lette citrusagtige, over det mere modne og sprøde æbleagtige, mod det sødere honningagtige. Samtidig med, at vinen forbliver ganske ren og let i smagen. Der er en balanceret kompleksitet - med en spændvidde fra det syrlige, til det søde, og bitre, som for mig er en speciel smagsoplevelse. En super velsmagende (nærmest læskende?) vin - mærkeligt nok i kraft af dens syrlighed og lette bitre eftersmag. Spændende!


Endnu engang, vil jeg være meget tilfreds med at drikke denne vin alene, gerne kølig (ved køleskabstemperatur eller lidt over, 6-8 grader), men med større opmærksomhed og ydmyghed end nogle af de mere direkte og åbenlyst skønne vine. Denne vin gemmer sig lidt, er lidt mere reserveret. Tålmodighed i smagen belønnes.


Vinen ville kunne gå fint til fisk og skaldyr.


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 150 kr
12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page