top of page

Saftig Pinot Noir fra Oregon

En saftig og frugtig rødvin fra Archery Summit Winery, Forefront, i Willamette Valley i Oregon, USA. Vinen er lavet på druen Pinot Noir (100%), og er en årgang 2017. Der er tale om en lidt forsigtig og afdæmpet vin med en let krop fra et køligere klima, hvor man skal lige skal 'finde frem til vinen'. I duften oplever man friske røde bær (som jordbær og hindbær), samt en diskret krydret undertone (peber). I smagen er der god struktur med en mellemkraftig syre, og samtidig er vinen lækker blød og behagelig. Det er en saftig vin, som rammer en rigtig fin balance mellem en elegant frugt og en sprød syre.


Vinen er rund og fløjlsblødhed og har samtidig en frisk og spændstig syre - som giver en rigtig god kombination og en fin harmoni. Til trods for vinens lette krop har den en dyb 'klang' og en dejlig, varende tilstedeværelse i dens finish i smagen.


Jeg vil foreslå at servere vinen ved 15-17 grader, og måske endda lidt i den kølige ende, som jeg synes klæder vinens frugtsmag godt. Vinen kan sagtens nydes alene, og vil også gå godt sammen med flere forskellige retter som fx kraftige vegetariske retter, fjerkræ, lyst kød, og milde oste.


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 200 kr.27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page