top of page

Rask og rørig vin fra Rioja

Opdateret: 27. jun. 2022

En markant og behagelig rødvin lavet på druen Tempranillo (100%), fra producenten Finca Monica, Rioja, Spanien (årgang 2017). Vinen har en rigtig god smag af røde bær, med krydrede undertoner og toner af eg. En mellemkraftig, intens, og samtidig blød vin.


Jeg har valgt denne vin, da den har en fin balance mellem en mellemkraftig fyldighed og en samtidig let og ren smag. For nogle kan vinen måske virke lidt neutral (som Tempranillo-druen kan opleves af nogle), og den kommer ikke farende frem med en meget kraftig, krydret, eller sød smag. Dette er en kvalitet, jeg sætter stor pris på ved vinen - at den kræver opmærksomhed, og samtidig er meget umiddelbar at gå til. Det er ikke en vin, der på nogen måde er omklamrende eller opstyltet. Det er en ærlig vin, der står meget fint og stærkt i sin enkelhed.


Den ville kunne gå til mange forskellige retter, måske særligt mørkere kød og oste - men jeg ville også drikke den til en saftig kylling eller andet fjerkræ. Drikker man den lidt køligere end normalt (omkring 8-10 grader) kommer smagen af bær lidt stærkere frem (men hvor de krydrede undertoner så holdes lidt mere i ave). Det er en vin, der vil gå fint i mange forskellige selskaber og til mange forskellige sammenhænge. Den kan meget fint også nydes alene uden mad.


Vurdering: 3


Prisniveau: Omkring 100 kr.
15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page