top of page

Rank og sprød vin fra Sancerre

Sancerre Blanc 2019 (årgang), er en meget stilsikker og klassisk hvidvin produceret på druen Sauvignon Blanc (100%) af Domaine Gérard Millet i området Loire i Frankrig. Der er tale om en ren men også sprød vin med mineralske undertoner. Smagen starter ud med en markant syre og citrusagtige toner (måske lime), og balanceres derefter af en mere moden frugtsmag af æbler og et strejf af pære (eller melon måske). Vinen er både rank og struktureret, og samtidig er den dejlig saftig og læskende. En virkelig behagelig smagsoplevelse af en intens og markant vin.


Der er en åbenhed og en klar horisont over denne vin, som et udblik fra en bakketop eller som et rensende havblik. At drikke vinen er som et nå en udkigspost, hvor man må stå stille et øjeblik og være opmærksom. Vinen kommer ikke springende en i møde, og man skal være give sig tid til at fornemme dens fulde kraft. Den er en dejlig rolig vin med flere lag, som jeg lærer noget nyt omkring hver gang, jeg drikker den.


Vinen kan meget fint nydes alene (uden mad), og den behøver ikke at være helt så kølig som andre hvidvine (jeg har skrevet om på denne blog), måske en god temperatur kunne være omkring 8-10 grader. Vinen ville kunne gå fint til fisk, salater, og milde oste.


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 200 kr10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page