top of page

Pinot Noir fra Sonoma County, Californien

En virkelig dejlig rødvin fra Sonoma County i Californien, USA. Vinen er fra producenten Cline Family Cellars, og den er lavet på druen Pinot Noir (100%), årgang 2019. Der er tale om en kraftig og samtidig elegant og frugtrig vin. I duften oplever man modne røde bær (som hindbær og kirsebær), blomme, og et strejf af mynte. I smagen er der god struktur med en mellemkraftig syre, og samtidig er vinen blød og behagelig. Det er en saftig vin, som rammer en rigtig fin balance og overgang mellem en markant frugt og en tørhed i eftersmagen.


Vinens blødhed og saftighed skiller den ud fra andre vine lavet på samme drue fra fx Frankrig og Tyskland. Vinen er kraftig og har en alkoholprocent på 14,5, så der er tale om en fyldig udgave af Pinot Noir, som er typisk for vine fra Californien. Vinen er dog på ingen måde overvældende (eller svulstig), og har en rigtig god harmoni og sammenhængskraft. Der er megen sol og lys i denne vin, og det klæder den rigtig godt.


Jeg vil foreslå at servere vinen ved 16-18 grader, og måske endda lidt i den kølige ende, som jeg synes klæder vinens frugtsmag godt. Vinen kan sagtens nydes alene, og vil også gå godt sammen med flere forskellige retter som fx kraftige vegetariske retter, fjerkræ, lyst kød, og milde oste.


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 150 kr.6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page