top of page

Pinot Noir fra Pfalz i Tyskland

En dejlig og behagelig rødvin fra Pfalz-regionen i Tyskland, fra producenten STEPP (årgang 2019), og lavet på druen Pinot Noir (100%). En på samme tid elegant og kompleks vin med de klassiske karakteristika, der kendetegner Pinot Noir-vine. I duften oplever man mættede modne røde bær (som hindbær og kirsebær), samt krydderurter, jord, og nedfaldne efterårsblade. I smagen har vinen en god balance med en mellemkraftig syre og en frugtig og ren bærsmag med undertoner af urter.


Der er en god spændstighed i vinen, der kræver en vis opmærksomhed og åbenhed. Det er ikke en vin, der vil glæde alle, da den ikke er blød og fyldig som nogle kraftige vine - men har kant og karakter. Der er tale om en vin, der gerne vil udfordre, og som tager dig med væk fra kaminilden og ud i et livligt botanisk terræn.


Jeg vil foreslå at servere vinen ved 15-18 grader, og måske endda lidt i den kølige ende, som jeg synes klæder vinens frugtsmag godt. Vinen kan sagtens nydes alene, og vil også gå godt sammen med kraftige vegetariske retter, fjerkræ, lyst kød, og milde oste.


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 150 kr.5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page