top of page

Herlige Sicilien på vin!

En virkelig dejlig vinoplevelse fra Sicilien, Italien. Vinen Etna Rosso (årgang 2019), fra vingården Pietradolce, er lavet på druen Nerello Mascalese, der gror på skråningerne af vulkanen Etna (som navnet indikerer). Det er en elegant vin, som kan minde om vin fra Bourgogne (lavet på Pinot Noir) men nok mest beslægtet er den med Chianti vine (lavet på Sangiovese). En meget harmonisk og vellykket vin.


Vinen har en fantastisk duft af røde bær (hindbær er nok mest markant), med et strejf af brombær, og med en krydret og lidt ristet undertone, samt en behagelig duft af jord. Vinen har i smagen en markant syre, med tydelige tanniner i eftersmagen, der giver den struktur og balance. Der er flere, forskelligartede, dufts- og smagsnuancer på spil på samme tid, som gør vinen interessant og overraskende. En modig og ærlig vin, som hviler i sig selv.


Vinen kan fint drikkes alene (uden mad), men ellers vil den gå godt til pastaretter, lyst kød, og milde oste. Vinen kan serveres ved de klassiske 16-18 grader, men man kan overveje at servere den en anelse køligere, hvis man vil have frugten i vinen til at stå klarere frem (på bekostning af andre aspekter af vinen).


Vurdering: 5


Prisniveau: Omkring 100-150 kr.9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page