top of page

Fyldig Rioja hvidvin

Vina Muriel (årgang 2013), Riserva, fra området Rioja i Spanien er en dejlig og speciel hvidvin lavet druen Viura (100%), der også kaldes Macabeo. Vinen er aromatisk med en duft af citrus, hvide blomster, og ristede krydderier, der kommer fra vinens fadlagring. Vinen er fyldig, blød og cremet (smøragtig) og har samtidig en friskhed (med en bagvedliggende, og nedtonet, syre), der giver den en behagelig volumen og længde i smagen.


Det er en overraskende vin, der adskiller sig fra mange andre hvidvine ved at have en rund og dyb smag fra fadlagringen, som dog ikke bliver overvældende, men giver vinen robusthed og klang. Det er en vellykket vin med en interessant duft- og smagsoplevelse, der har et godt spænd mellem frugt, blomster, fad, og noter af hasselnød.


Jeg vil foreslå at servere vinen ved 8-10 grader (måske endda lidt varmere), da vinens fyldighed og krop derved får lov til at folde sig mere ud. Vinen kan sagtens nydes alene, og vil også gå godt sammen med fisk (både grillede, fede, og lyse) og skaldyr, samt fjerkræ (kylling).


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 200 kr.2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page