top of page

Fyldig og festlig Chardonnay

Wintner's Reserve Chardonnay (årgang 2019), fra producenten Kendall-Jackson, Californien, i USA, er en fyldig og kraftig hvidvin lavet på druen Chardonnay (100%). Vinen har en intens og frisk duft af tropiske frugter som mango og ananas, og har en blød smag, der tenderer mod det søde, af gule æbler, honning, og et strejf af vanilje. Vinens lagring på amerikanske egetræsfade er tydelig i duft og smag. I vinens markante eftersmag blive vinens syre lidt mere tydelig med toner af lime. Smagen er intens og bombastisk.


Vinen er interessant, fordi den er så markant i sin tropiske karakter samt brugen af eg til at fremhæve den 'ristede' duft og honningagtige smag. Vinens sødme og fylde giver den et 'slikagtigt' præg, og leder tankerne hen på en blanding af bolsjer og ristet brød. Det er en vin, der kækt og selvsikkert melder sig og lader sig afdække. Det er en intens vin, som man husker for sin fyldighed og frodighed. Vinen er en herlig festlig oplevelse.


For at få hele paletten af tropiske og ristede aspekter frem, skal vinen ikke drikkes for kølig - gerne ved omkring 8-10 grader. Vinen kan nydes alene (uden mad), men personligt ville jeg ikke kunne drikke mere end et enkelt glas, da vinens fyldighed kalder på modspil. Vinen kan fint gå til fisk, skaldyr, og milde oste, men jeg ville hellere drikke den til noget mere bastant som kylling eller andet fjerkræ.


Vurdering: 3,5


Prisniveau: Omkring 150 kr


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page