top of page

Frisk og rislende Riesling

Opdateret: 27. jun. 2022

En perlende, liflig, og rislende hvidvin lavet på Riesling-druen (100%), fra producenten Weingut Nik Weis (St. Urbans-Hof, Schiefer Riesling), Mosel, Tyskland (årgang 2020). Vinen har en mellemkraftig syre, der er typisk for tyske Riesling-vine. Syren afbalanceres på en fin og effektiv måde af en moderat frugtsødme. I vinens smag er der toner af citrusfrugter som lime og citron, samt grønne æbler. Vinen har en svag mineralsk karakter af kalk, der giver vinen en rank og klar struktur. Der er et strejf af kulsyre, der giver vinen en let, og blød, perlende karakter.


Jeg har valgt denne vin, da jeg synes Riesling kan noget helt særligt med sin knivskarpe balance mellem markant og intens syre afstemt af en frugtagtig sødme. Denne Riesling er en perlende let vin med en rislende friskhed - og samtidig er det en intens vinoplevelse. Hvor duften og smagen med det samme rammer toner af citrusfrugter og grønne æbler, er der mere subtile toner også af en honningagtig sødme (omend ikke så udtalt i denne vin som i andre). Kulsyren gør vinen (meget) svagt brusende, og den er som en flod i bevægelse. Der er liv og spændstighed i denne vin.


Personligt ville jeg drikke vinen alene, som en hyggevin, gerne kølig (ved køleskabstemperatur eller lidt over, 5-7 grader), og gerne en varm sommerdag. Vinen ville også kunne gå fint til fisk og skaldyr, samt milde oste.


Vurdering: 3


Prisniveau: Omkring 150 kr.
73 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page