top of page

Frisk og markant vin fra Marlborough

Opdateret: 6. aug. 2021

En rigtig dejlig frisk og markant vin lavet på druen Sauvignon Blanc (100%), fra Taylor's Pass Vineyard, i Marlborough, New Zealand (årgang 2019). Vinen er intens og aromatisk, som er typisk for Sauvignon Blanc vine fra området. Vinen har en koncentreret smag af blandt andet stikkelsbær, passionsfrugt, grapefrugt, og urter. Den har en mineralitet af kalk of flint.


Jeg har valgt denne vin, da den har en fin balance mellem en markant og dejlig smag af bær og frugt, og samtidig er ren og rank i smagen. Vinen er fyldig uden at blive meget dominerende, og selvom den også er ren i smagen, er den anderledes 'spændstig' end den renhed, man finder i f.eks. franske vine produceret på samme drue.


Vinen har en 'festlig' kvalitet og er ideel som velkomstdrink, måske særligt om sommeren, men også ved andre årstider. Med 'festlig' mener jeg, at vinen har en dejlig sammensat, og samtidig afbalanceret, smag af bær, frugter, og urter, der melder sig umiddelbart i både duft og smag. Dog uden at vinen mister sin lethed og friskhed.


På grund ag vinens intensitet, vil jeg foretrække at drikke den helt kølig (mellem 5 og 7 grader). Jeg vil foreslå at drikke vinen alene (mit foretrukne valg med denne vin), eller sammen med fisk, skaldyr, og salater.


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 200 kr.

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page