top of page

Et brag af Shiraz!

Sikke en eksplosion af dufte og smage! En meget kraftig 'Directors' Cut' rødvin (årgang 2016), lavet på druen Shiraz (100%), og produceret af Heartland Winery i Australien. Der er virkelig smæk på duften og smagen i denne vin, som er en meget fyldig og lidt alkoholtung sag (14,50%). Vinen har en duft af mørk frugt (blomme?), samt chokolade, tobak, peber, og læder. I smagen har den en mellemkraftig syre, men på grund af den markante frugt og fyldige krop er vinen blød og lækker. I smagen kan man mærke alkoholen, som gør vinen 'varm', og efterlader en eftersmag af noget røget (tobak) og krydret (peber).


Vinen er en sjov og spændende oplevelse, fordi den er så intenst ude på den ene side af smagsspektret. Det kan være en interessant oplevelse af drikke vine, som er lidt 'ekstreme' for at vide, hvor langt dufte og smage kan komme ud. Dette er bestemt en vin, som ligger i den ene ende af spektret med sin opulente kraft og saft. Det er en vin, der rammer dig med det samme og uden omsvøb - en herlig takling, og man er lagt ned af en manifestation af vin!


Serveres vinen til mad, kræver den et kraftigt modspil for ikke at blive for dominerende. Vinen ville gå fint til kraftige kødretter - som grillede bøffer, vildt, og mørkt kød generelt. Hvis man vil have vinen til at folde sig helt ud, kan man servere den ved 16-18 grader (måske en anelse varmere). Ønsker man derimod at tæmme vinen lidt, og få frugten mere frem, kan den serveres lidt køligere.


Vurdering: 4


Prisniveau: Omkring 200 kr.
5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page