top of page

Dejlige bær og jord fra Verona

Opdateret: 27. jun. 2022

En dejlig krydret og varmblodet rødvin fra Valpolicella-området i det nordøstlige Italien nær Verona. Vinen Valpolicella Ripasso Superiore fra producenten Santa Sofia er lavet på en blanding af druerne Corvina (70%) og Rondinella (30%) (årgang 2017). Vinen har en spændende duft af røde bær (kirsebær), urter, og jord. I smagen er vinen blød, varm (14% alkohol), og en anelse tør i eftersmagen. Vinen har en god spændstighed og en fyldig krop.


Der er mange ting igang i denne vin: Frugt, syre, krydderier, og jord - med en både blød, varm, og tør smag. Det giver vinen en fin kompleksitet, hvor der er meget at gå på opdagelse i. Vinen er måske ikke helt så harmonisk komponeret, som andre komplekse vine, men til gengæld er der mange elementer i vinen, der kan spille sammen med forskellige typer af mad. På den måde, har vinen et bredt og varieret reservoir at trække på.


Det er en rigtig 'madvin', der vil gå godt til mange forskellige retter. Vinen vil være god til både lyst og mørkt kød, og til (milde) oste. Hvis man vil have glæde af vinens fulde fyldighed, kan man servere den ved de traditionelle 16-18 grader. Ønsker man derimod at tæmme vinen lidt, og få frugten mere frem, kan den serveres lidt køligere.


Vurdering: 3


Prisniveau: Omkring 150 kr.9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page