top of page

Dejlig frugt fra Østrig

Opdateret: 27. jun. 2022

Zweigelt Brillant (årgang 2018) er en virkelig behagelig og velsmagende rødvin lavet på druen Zweigelt (100%), fra producenten Ecker-Eckhof i området Wagram i Østrig. Vinen har en frisk og spændstig duft af røde bær (hindbær, kirsebær) og urter, med toner af skovbund og jord. Vinens blødhed og frugtsødme balanceres rigtig fint af en mellemkraftig syre og en tør eftersmag.


Det er en vin, som kan minde om vine lavet på druen Pinot Noir fra Frankrig (Bourgogne). Dog, som med andre vine fra Tyskland og Østrig, kan man sige, at vinen har en lidt kraftigere krop og en mere umiddelbar og direkte frugt. Det gør den måske lidt mindre kompleks, og samtidig mere ligetil og tilgængelig. Vinen er en anelse tør, der gør, at der er et spil i smagen, som er god og lang.


Vinen ville gå rigtig fint til mellemkraftige kødretter som oksekød, lammekød, og vildt. Den kan også fint drikkes alene (uden mad), men vinens syre og bid går godt i spænd med, og blødes lidt op af, mørt kød. Vinen kan serveres ved de traditionelle 16-18 grader, men kan med fordel også drikkes lidt køligere for at dæmpe vinens syre og få bragt smagen af frugt mere i forgrunden.


Vurdering: 3


Prisniveau: Omkring 100 kr.8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page